Scoala de agenti de politie “Vasile Lascar” Campina

Pentru cei care vor sa ajunga oameni ai legii, scoala de politie de la Campina le poate oferi sansa de a invata “tainele” acestei meserii, si anume cea de agent de politie.

Mai intai vreau sa fac cateva precizari privind orasul Campina si date geografice ale acestuia, necesare unui viitor elev pentru informare si cunoastere a zonei in care va invata timp de un an si jumatate.

TopCeas.ro

ASEZARE
Municipiul Campina este situat in judetul Prahova, al 3-lea judet ca marime al tarii. Amplasata intr-un adevarat amfiteatru natural, Campina se afla pe doua coordonate esentiale ale continentului: paralela de 45 de grade Nord (la fel cu New York-ul) si meridianul 26. Natura a distribuit în cote aproape egale toate formele de relief, dand un farmec aparte acestor meleaguri. Lanturile muntoase cu varfuri de pana la 2.507 m, prezinta tablouri peisagistice de exceptie, de la crestele înzapezite tot anul din imprejurimile varfului Omul, intinse pasuni alpine si pana la nesfarsitele paduri seculare, toate înnobilate de o bogata si variata flora si de un neasemuit fond cinegetic, patronat de capra neagra si ursul carpatin.
Campina se afia pe Valea Prahovei, la 30 km departare fata de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si a 90 km de Brasov. Asezat la o altitudine medie de 450 m, orasul se înscrie în zona subcarpatica. Este marginit la nord de raul Campinita, la est de raul Doftana, iar la vest de raul Prahova. Cele trei rauri au reusit sa modeleze terasa Campinei, transformand-o intr-o platforma triunghiulara, cu pante mai line ori mai abrupte, care se intinde pe o suprafata de 2.423 hectare, avand o usoara inclinare pe directia nord-sud.

Campina

CAI DE ACCESAltex Romania - VIP
Cu autoturismul pe DN1 (E15):
- Bucuresti-Campina 92 km
- Brasov-Campina 90 km
- cu trenul pe magistrala feroviara Bucuresti – Brasov, la statia Campina.
In apropiere de oras se afia comuna Banesti, dupa care soseaua coboara in lunca larga a Doftanei iar de pe pod, in stanga, se zareste confluenta cu raul Prahova.

RELIEF
Municipiul Campina este situat în zona colinara, ca un avanpost al subcarpatilor înaintea campiei, la cca. 1 km de confluenta raului Prahova cu Doftana, pe malul stang al Prahovei. Terasa Campinei, care domina cu 40-45 m vaile celor trei rauri care o delimiteaza, este modelata de o serie de dealuri, care au transformat-o într-o depresiune ferita de vanturile puternice ce bat în campie. Dealurile care inconjoara orasul au înaltimi medii de 600 m si un aspect ce alterneaza între colinar si fragmentat.
De-a lungul Vaii Doftanei se afia dealul Ciobul (618m); la vest, paralel cu raul Prahova se observa un lant de dealuri dintre care se evidentiaza Pitigaia (634 m), iar spre nord se afia varful Poienii (672 m). Dincolo de raul Campinita spre nord si nord-est se reliefeaza dealul Cornului, dintre care varful Voila (675 m) defineste suprematia. Trecerea de la campie spre raurile care o delimiteaza se face prin versanti abrupti, uneori direct spre albia raurilor. Subcarpatii Prahovei au aspectui unui ansamblu de culmi deluroase, cu dimensiuni si orientari variate, a caror inaltime creste dinspre campie spre zona muntoasa. Cea mai mare parte a culmilor sunt înguste, multe avand înfatisarea unor creste.

CLIMA
Topoclimatul acestui sector in care se afla Campina are un caracter de adapost, atat fata de circulatia vestica, cat si fata de patrunderea crivatului din nord-est. Bat vanturi cu caracter de foehn. Izotermele lunii ianuarie in municipiul Campina, medii multianuale: (-60°C) – (-30°C).
Temperatura medie multianuala este + 9,5°C. Maxima pozitiva a verii a tost de +37,1°C inregistrata in luna iulie a anului 2000 (iar conform temperaturilor din aceasta vara, cu siguranta aceasta a depasit 40°C), iar valoarea minima de -21°C, in luna ianuarie a anului 2002.
Amplitudini termice extreme absolute în oras: 64,4 °C.
Regimul precipitatiilor este de 500 – 700 mm/an.
Numarul anual de zile senine: 160 – 180; viteza medie a vantului: 1,5 m/s; valoarea coeficientului solar, Ks = 0,32; intensitatea izoseismica: 7.
Toate statisticile recomanda Campina ca fiind localitatea din Romania cu cele mai multe zile însorite pe an si cu un aer avand efecte curative.


Clickshop.ro PRECIZARI PRIVIND ADMITEREA IN SCOALA DE AGENTI DE POLITIE “VASILE LASCAR” CAMPINA

 • A fost stabilita cifra de scolarizare pentru sesiunea de admitere organizata in perioada 17-31.08.2007, fiind scoase la concurs 705 locuri (barbati si femei, fara discriminare) din care 20 locuri sunt pentru rromi si 5 locuri pentru S.P.P. Cele 5 locuri pentru S.P.P. sunt incluse in cifra totala de scolarizare si se diferentiaza numai la absolvire, respectiv la repartizarea promotiei, si nu la recrutarea candidatilor.
 • Data limita pentru primirea cererilor de inscriere la unitatile judetene este 29.06.2007;
  Data limita pentru finalizarea dosarelor de recrutare si inaintarea acestora la institutia de invatamant este 15.07.2007.
  Perioada efectuarii evaluarii psihologice: 02-13.07.2007.
 • Candidatii se vor prezenta la sediul scolii in intervalul 17-19 august;
  in momentul prezentarii la institutia de invatamant pentru inscriere si eliberarea legitimatiei de concurs candidatii vor avea asupra lor: cartea de identitate, diploma de bacalaureat (copie legalizata), foaia matricola (copie legalizata);
  Taxa de participare la concurs este de 120 RON.
 • Pentru a participa la concursul de admitere, candidatii trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:
  1. sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania;
  2. sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
  3. sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;
  4. sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant;
  5. sa aiba varsta de pana la 25 ani impliniti in anul desfasurarii concursului;
  6. sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
  7. sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8,00;
  8. sa fie declarati apt medical, fizic si psihic;
  9. sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
  10. sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni;
  11. sa aiba inaltimea de minimum 1,75 m barbatii si 1,70 m femeile (cu exceptia candidatilor proveniti din liceele M.A.I., promotia 2007).
 • Concursul de admitere consta in urmatoarele probe eliminatorii:
  1. examinare psihologica;
  2. examinare medicala;
  3. verificarea aptitudinilor fizice;
  4. verificarea cunostintelor.

MeliMeloParis.ro

 • Proba de verificare a cunostintelor se desfasoara sub forma de test grila la urmatoarele probe:
  1. limba romana;
  2. o limba straina la alegere: engleza, franceza sau germana.

Scoala Campina

VERIFICAREA APTITUDINILOR FIZICE

1. Potrivit adresei MAI – Directia Management Resurse Umane nr. 191159 din 22.02.2007, admiterea in scolile de agenti de politie, sesiunea august 2007, se va efectua prin evaluarea la urmatoarele probe de aptitudini motrice:

NR. CRT. PROBELE DE VERIFICARE BAREME MINIME
BAIETI FETE
1. Alergare de viteza pe 50 m plat 7″2 8″2
2. Saritura in lungime de pe loc 2,20 m 1,80 m
4. Alergare de rezistenta pe distanta de 1000 m plat 3′ 48″ 4’18″

FORMAREA INITIALA A AGENTILOR DE POLITIE

 • Formare politieneasca: tactica politieneascal Legislatie contraventională, legislatie rutiera, criminologie, prevenirea si combaterea criminalitatii, criminalistica, statistica judiciara si evidenta operativa.
 • Formare juridica: drept penal, drept procesual penal, protectie juridica a drepturilor omului.
 • Formare specifica: educatie fizica si autoaparare, instruire de interventie si trageri.

 • Formare socio-umana: relatia politist-comunitate, elemente de psihologie generala si judiciara, politie de proximitate, informatica si limbi straine (engleza, franceza, germana).

Dupa parcurgerea primului an de studii, cursantii au posibilitatea, in functie de media obtinuta, de optiune si de indeplinirea unor conditii proprii, sa continue formarea pe specialitati.
Perioada de scolarizare se finalizeaza cu un examen de absolvire la disciplinele de specialitate.

Pentru mai multe informatii cu privire la Campina si Scoala de politie “Vasile Lascar”, precum si subiecte posibile pentru admitere, contactati-ma!

Wintermag.ro Slim&Fit.ro 4Interior Shop
About these ads

2,687 thoughts on “Scoala de agenti de politie “Vasile Lascar” Campina

 1. Pingback: Somn uşor | Ilar

 2. Buna,eu sunt din Suceava iar anul acesta trec in clasa a 12a si vreau sa incep sa ma pregatesc pentru scoala de agenti de politie. Ma poate ajuta cineva cu niste subiecte la romana si engleza?

 3. salut tuturor! sincer acest articol contine multe informatii nefolositoare precum clima sau alte tampenii..daca vroiam sa invat asa ceva o faceam la geografie!
  inainte de toate ,odata ce nu iti permiti angajamentul de a mai face si tu niste update-uri din cand in cand..mai bine nu o mai face! lumea nu s-a terminat in 2007 si in fiecare an sunt persoane interesate de un loc de munca stabil ca acesta!

  am nevoie si eu de prieteni din Campina care ma pot indruma cu exactitate despre crearea dosarelor si mai multe informatii utile..se poate dupa terminarea scolii de subofiteri sa continui la academia de politie? eventual S.R.I.?
  astept opinii despre acest subiect si orice persoana care m-ar putea ajuta..sper sa o faca :) multumesc
  e-mailul meu: alexu28@gmail.com

 4. Fetelor, LIMBA SPANIOLA nu este limba de viitor nu se da la examen, ca toate femeile sunt telenoveliste si prind spaniola este cu totul alta mancare de peste! Daca Spania ar fi fost una din cele mai influente tari ale europei, sau cele mai dezvoltate economic as mai fi zis, dar nu , TOP 3 sunt Anglia , Franta si Germania! de aici si : engleza, franceza si germana! Asa vreau sa dau si eu examen la… japoneza! prin urmare, nu , vreti sa fiti admise invatati si engleza sau germana ca nu cred ca vă va vorbi ungurul, neamtul, englezul,elvetianu,belgianu si asa mai departe in spaniola, dar engleza si germana o cunosc toti!

 5. Sal.Sper k si anu viitor sa se scoata la concurs locuri,desi de doi-trei anii,ei tot zic k nu se va mai da,tot s.a dat,sper k si la anu sa se tina.Eu sunt din Craiova,am mai dat de doua ori si din pacate pt mn,desi nu mi.e rusine sa recunosc,am picat la scris.Poate k cine stie,anu viitor voi avea mai mult noroc,in orice caz,daca cnv are nevoie de vreo informatie,sfat,orice adrs mea de mess este:robert_20_ionut.cu cea mai mare placere daca pot,voi ajuta.Numai bn tuturor si multa bafta!

 6. sl abia astept s terin clas a 12 sa ma inscriu si eu laa liceul de politie si sper sa iau si eu probele pentru a ma angaj in plolitie si mai baga din proxeneti la inchisoare..

 7. Eu sunt Laura din Vaslui anul acesta intru in clasa a 8a si deja a aparut problema unde voi da la liceu. Eu imi doresc din tot sufletul sa ajung la liceul acesta si voi face tot posibilul . Cu media mea pe anul acesta anuala a fost 8,67 . Am citit comentariile elevilor de la scoala de politie si am vazut ca cei care se dedica cu toata inima acestei meseri reusesc. Iar sunt si alti elevi care nu sunt multumiti de ceea ce este la acest liceu. E u sunt mai mica ca voi presupun an 14 ani , dar sa stiti ca am invatat un lucru foarte important de la cei mai buni profesori ca scoala te face mare! adresa mea de mes lauradragan96 si cine are placerea sa vorbeasca cu mine si sa ma ajute sa pot intra la acest liceu e liber sa ia adresa mea de mes. O zi buna tuturor!

 8. Mai Kity, daca tu crezi ca nu e de tine politia laso dracu atunci. sa nu te gandesti ca munca de politist este numa ca te plimbi cu loganu si mai dai cate o amenda. Ai dosare ca nu-ti vezi capu, oamenii se uita urat la tine, multi te injura, ce sa mai zicem de siguranta. Nu cred ca ai avea curajul sa te bagi intre 2 care se bat daca ziceai ca numa toceala e de capu’ tau. Mai gandeste o data inainte sa te avanti intr-o meserie, incearca sa privesti si partea grea, nu numai cea roz.

 9. salut la toti cei care au intrat sau care au detalii despre admitere dak ai tatuaj vizibil mai precist pe gat este vreo sansa sa poti sa intri si ink ceva care ma poate ajuta in orice fel sa intri id de mess ady_lng ms mult

 10. salut se merita sa faci scoala asta de agenti?eu am de ales intre scoala de agenti cluj sau sa ma duc la o faculate si sa devin profesoara:)altceva in afara de toceala nu e in domeniul meu:Dsi anyway iti gasesti de lucru foarte greu,chiar nu stiu ce sa fac macar la politie lucrezi mai repede..desi sunt foarte buna la sport rudele tot incerca sa ma indrume spre nush ce facultate( cam fara viitor) dar eu o sa incerc ..un sfat: cum e pt o fata meseria asta?

 11. se merita sa faci scoala asta de agenti?eu am de ales intre scoala de agenti cluj sau sa ma duc la o faculate si sa devin profesoara:)altceva in afara de toceala nu e in domeniul meu:Dsi anyway iti gasesti de lucru foarte greu,chiar nu stiu ce sa fac macar la politie lucrezi mai repede..desi sunt foarte buna la sport rudele tot incerca sa ma indrume spre nush ce facultate( cam fara viitor) dar eu o sa incerc ..un sfat: cum e pt o fata meseria asta?

 12. buna. am si eu o intrebare. trebuie neaparat sa ai 1.70 (la fete) era 1.65. de ce oare s-a schimbat. M-ai vreau sa stiu un lucru se aud tot felul de speculatii cum ca s-ar da spaga. va rog eu sa imi raspundeti. id-ul meu este anuska20072000. va multumesc

 13. sal ma puteti ajuta va rog eu f frumos am fost respins ca am picior stang platfus bilateral nu am curbura mai adnca se poate obtine o derogare sau ceva va rog sa ma ajutati id meu de mes este matei_vasile2002 va rog astept mesaje pe id va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s