5 lucruri pe care trebuie să le ELIMINI rapid din CV

CV-ul şi scrisoarea de intenţie sunt documente de marketing cu care trebuie să-i cucereşti pe angajatori. Orice cuvânt în plus transmite lipsă de profesionism şi ar fi bine să elimini rapid tot ce nu are sens.

Mulţi candidaţi se gândesc să pună cât mai multe lucruri în CV, după principiul “cu cât mai multe, cu atât mai bine”, ca să aibă angajatorul de unde să aleagă. Specialiştii HR recomandă să scoţi anumite lucruri care au devenit demodate:

1. Operarea pe calculator. O astfel de abilitate a devenit de la sine înţeleasă în zilele noastre, este ca şi cum ai scrie în CV că ştii să citeşti şi să scrii. Dacă vrei să treci ceva semnificativ, poţi să menţionezi programele de calculator pe care nu le stăpâneşte toată lumea, altele decât Word sau Excel.

2. Abilităţi de genul: dinamism, flexibilitate, spirit de echipă. Sunt cuvinte fără acoperire în realitate şi imposibil de verificat. Nu poţi ieşi în evidenţă dacă te prezinţi cu cuvinte goale, care poate au avut o semnificaţie în urmă cu câţiva ani, dar care acum sunt prezente în toate CV-urile şi nu mai transmit nimic.

3. Recomandările. Mulţi candidaţi îşi trec în profilul online de pe LinkedIn sau în CV-ul scris numele unor profesionişti cu care au lucrat în trecut şi care le recomandă abilităţile şi calităţile. Dacă angajatorii nu îţi cer explicit recomandări, nu are sens să le menţionezi. Toată lumea ştie că aceste recomandări sunt în 99% dintre cazuri formale.

Cum îşi fac reclamă românii în CV: “Îmi place să sudez”, “Sunt ordonat până la exagerare”.

Cudetoate.ro4. Obiectivul de carieră. Foarte mulţi candidaţi îşi încep CV-ul în mod absolut identic, cu un obiectiv de carieră tras la indigo: “dezvoltarea permanentă într-un mediu profesionist şi dinamic etc”. Trăim într-o perioadă în care nu eşti credibil dacă prezinţi idealul pe care îl ai în viaţa profesională. În plus, angajatorii nu sunt interesaţi de ce urmăreşti tu în viaţă, ci de atitudinea pe care o ai faţă de jobul concret pentru care candidezi.

5. Navigarea pe internet. Ca şi operarea pe calculator, faptul că ştii să intri pe Internet şi să cauţi pe Google nu mai dă pe nimeni pe spate. Mai degrabă îl faci să râdă pe recrutor, care te va lăsa să navighezi în continuare în căutarea unui job.

Citeste mai multe pe REALITATEA.NET

Vola.ro

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s