Polonia – Grecia (1 – 1) – Euro 2012

EURO 2012 a debutat astăzi cu meciul dintre Polonia şi Grecia. Partida s-a disputat pe Stadionul Naţional din Varşovia şi s-a încheiat nedecis, 1-1. Robert Lewandowski a deschis scorul în minutul 17 după o centrare a lui Polanski. Grecia a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Papastathopoulos din minutul 44, dar a reuşit egalarea prin Salpingidis în minutul 51. Elenii puteau trece în avantaj în minutul 68, când marcatorul golului egalizator a obţinut un penalty după ce a fost faultat în careu de Szczesny. Polonezul a fost eliminat, dar rezerva sa, Tyton, a reuşit să apere lovitura de pedeapsă executată de Karagounis.

QuickMobile.roCele două echipe s-au întâlnit până acum de 15 ori, de zece ori câştigând Polonia. Gazdele din această seară au câştigat toate cele opt partide disputate pe teren propriu şi au un golaveraj de 22-4. Ultima întâlnire dintre Polonia şi Grecia a avut loc pe 29 martie 2011 şi s-a terminat 0-0.

Polonia s-a calificat o singură dată la un Campionat European, în 2008, unde nu a reuşit să treacă de faza grupelor. Cel mai bun marcator din lot este jucătorul lui Dortmund, Robert Lewandowski, cu 14 goluri în 42 de meciuri.

EURO 2012 este al patrulea turneu final la care se califică grecii. Cea mai mare performanţă au obţinut-o în 2004, în Portugalia, când au cîştigat trofeul chiar împotriva ţării gazdă. Golgeterul Greciei din lotul pentru Euro este Theofanis Gekas, cu 21 de goluri în 58 de partide.

Preluare: Gandul.info

QuickMobile.ro

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s